Διαχείριση στρες και αύξηση απόδοσης στην εργασία με EFT

Εργαστήρι για εργαζόμενους, στελέχη, αυτοαπασχολούμενους

To EFT επιτρέπει τη γρήγορη αποκατάσταση ή βελτίωση της ψυχραιμίας και το «ξεκόλλημα» από αρνητικά συναισθήματα και στρες. Αλλά και γρήγορη μείωση ανησυχίας και φόβου για επερχόμενα και μελλοντικά συμβάντα και καταστάσεις. Έτσι, οδηγεί στην άμεση αύξηση της ατομικής απόδοσης καθώς επιτρέπουμε στον εργαζόμενο να λειτουργήσει με περισσότερη ψυχραιμία, λογική, εστίαση.

Με το EFT και τη μείωση του στρες αποδυναμώνονται επίσης οι αρνητικές σκέψεις και οι περιοριστικές ιδέες και πεποιθήσεις που μπορεί να έχει κάποιος και ενδυναμώνεται έτσι η λειτουργία του μέρους του εγκεφάλου που αντιμετωπίζει τις καταστάσεις πιο θετικά και συνολικά. Έτσι, μπορεί κάποιος να κάνει πολύ πιο εύκολα το «κάτι παραπάνω» στην εργασία ή στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, να ξεπεράσει τα όρια λειτουργίας και απόδοσης που βάζει ο ίδιος στον εαυτό του, να επιτύχει πιο εύκολα σε δράσεις που αλλιώς του ήταν πιο δύσκολες ή φαίνονταν ακόμα και ακατόρθωτες κ.ο.κ.

Με τις τεχνικές του εργαστηρίου μπορεί ο καθένας να επιτύχει π.χ.:

 • Αποφόρτιση πριν το ξεκίνημα της δουλειάς, από συναισθηματικές εντάσεις και στρες που είτε «μεταφέρει» από την προσωπική του ζωή είτε δημιουργούνται αυτόματα πριν/κατά το ξεκίνημα, από αρνητικές σκέψεις σχετικά με τη δουλειά και συγκεκριμένα θέματα.
 • Αποφόρτιση οποιαδήποτε στιγμή, την ώρα της δουλειάς, προκύψει συναισθηματική ένταση ή επιβάρυνση από κάτι που συνέβη, ή κάτι που για κάποιο λόγο απασχολεί έντονα τη σκέψη και προκαλεί στρες λόγω έντονου φόβου, ανησυχίας, εκνευρισμού, στενοχώριας, κ.ά.
 • Αποφόρτιση μετά τη δουλειά, σχετικά με οποιοδήποτε πρόβλημα ή θέμα προέκυψε, είτε έχει ολοκληρωθεί και άφησε συναισθηματικό φορτίο, είτε έχει μείνει σε εκκρεμότητα και προκαλεί άγχος, στρες, υπερβολική ενασχόληση της σκέψης.
 • Καλύτερη ανταπόκριση σε έκτακτα συμβάντα και διαχείριση κρίσεων, χωρίς πανικό, με λιγότερη συναισθηματική επιβάρυνση και πίεση, κ.ά. Στο εργαστήρι μαθαίνουμε απλές τεχνικές για να «ελαφραίνουμε» τη συναισθηματική και ψυχοσωματική ένταση και επιβάρυνση από την εργασία, για να κάνουμε τα δύσκολα εύκολα και να έχουμε καλύτερη διάθεση, λειτουργικότητα, αυτο-διαχείριση και ατομική απόδοση.

Σχετικά με το εργαστήρι


Σε ποιους απευθύνεται αυτό το σεμινάριο - εργαστήρι;

Το εργαστήρι απευθύνεται σε στελέχη και υπαλλήλους επιχειρήσεων και οργανισμών οποιουδήποτε μεγέθους και μορφής, σε επιχειρηματίες, σε αυτοαπασχολούμενους, σε οποιονδήποτε μπορεί να βιώνει αυξημένο στρες που σχετιζόμενο με την εργασία, είτε οφείλεται σε αυτήν, τις συνθήκες, τους ανθρώπους, τις καταστάσεις σε αυτήν, είτε ακόμα και σε παράγοντες εκτός εργασίας (π.χ. προσωπική ζωή) αλλά εκδηλώνεται κατά την εργασία. Ιδίως μάλιστα όταν το στρες προέρχεται από συναισθηματική επιβάρυνση, δυσκολία αυτοδιαχείρισης ή/και έχει ψυχοσωματικά συμπτώματα.  

Το εργαστήρι είναι αποκλειστικά για αυτοβοήθεια του συμμετέχοντος και όχι εκπαίδευση για εφαρμογή από τον συμμετέχοντα σε άλλους.


Γιατί να συμμετέχεις στο εργαστήρι

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εκμάθηση τρόπων άμεσης μείωσης του υπερβολικού, βλαπτικού στρες κατά την εργασία και αύξησης της ψυχραιμίας με απλές τεχνικές που μπορεί να εφαρμόσει οποιοσδήποτε με ελάχιστη εκπαίδευση, εύκολα και γρήγορα, ώστε να βελτιωθεί η ψυχολογική κατάσταση, η λειτουργικότητα και η ατομική απόδοση και παραγωγικότητα.

Επιπλέον, η άμεση ατομική μείωση του στρες και της συναισθηματικής επιβάρυνσης συνεισφέρει και στη βελτιωμένη λειτουργικότητα ομάδων και τμημάτων, στη μείωση των τριβών και εντάσεων, στη βελτίωση της συνεργασίας και τελικά στην αύξηση της απόδοσης και σε συλλογικό επίπεδο.

Το εργαστήρι σου δίνει δυνατά εργαλεία που μειώνουν το στρες όχι απλά νοητικά αλλά στο σώμα, εκεί όπου πραγματικά εκδηλώνεται, καθότι το στρες είναι μία έντονα σωματική κατάσταση περισσότερο από νοητική! Δεν αφορά σε τεχνικές ενδυνάμωσης, αλλαγή τρόπου σκέψης ή "θετικής σκέψης"! Διδάσκει τεχνικές βιωματικές που εμπλέκουν το σώμα, επιδρούν στο συναισθηματικό πεδίο, στο νευρικό σύστημα και στο σωματικό μηχανισμό του στρες και έχουν αποδειχθεί και κλινικά.


Προϋποθέσεις συμμετοχής

Δεν υπάρχει καμμία προαπαιτούμενη γνώση για τη συμμετοχή. Ό,τι χρειάζεται να ξέρει ο εκπαιδευόμενος το μαθαίνει στο εργαστήρι.


Αναλυτικά περιεχόμενα και δομή

 • Τι είναι το στρες και οι πηγές του για τους εργαζόμενους και τα στελέχη. Έμφαση στο συναισθηματικό στρες (από δυσκολία προσαρμογής, δυσκολίες εργασίας/δραστηριότητας, προβλήματα επικοινωνίας, ασάφειες και συγχίσεις, υπερφόρτωση με εργασίες ή ευθύνες, ένταση εργασίας, προβλήματα εκτός εργασίας που «μεταφέρονται» στην εργασία, κ.ά.).
 • Λίγα λόγια για τον σκεπτόμενο/λογικό εγκέφαλο και για τον συναισθηματικό εγκέφαλο και πώς ο δεύτερος μας επηρεάζει και μας στρεσάρει. Αρνητικά συναισθήματα και επιπτώσεις τους στη διάθεση, στο σώμα, στη σκέψη, στη συμπεριφορά, στην απόδοση.
 • Τι είναι το EFT (Τεχνικές Συναισθηματικής Απελευθέρωσης). Πολύ σύντομη αναφορά στο ιστορικό του, τις χρήσεις του, την επιστημονική έρευνα για αυτό.
 • Βασική τεχνική του EFT για άμεση συναισθηματική αποφόρτιση και μείωση του στρες. Τι κάνουμε, τι δεν κάνουμε, σημαντικές λεπτομέρειες, βιωματική άσκηση.
 • Σενάρια και παραδείγματα χρήσης της τεχνικής σχετικά με τις εντάσεις και το στρες στην εργασία. Άσκηση προσαρμογής και διατύπωσης σεναρίων χρήσης από τους συμμετέχοντες στη δική τους εργασία.
 • Τεχνική Γρήγορης Χαλάρωσης. Άσκηση εφαρμογής.
 • Χρήση EFT για προετοιμασία (νοερή πρόβα). Μερικά σενάρια χρήσης.

Παροχές και οφέλη για τους εκπαιδευόμενους

 • Εγχειρίδιο Α4 με οδηγίες (ψηφιακό ή εκτυπωμένο)
 • Φόρμες/υποδείγματα εργασίας
 • Βεβαίωση συμμετοχής
 • Επίλυση αποριών μέσω email και τηλεφώνου μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος. Μπορείτε να επικοινωνήσετε οποτεδήποτε θέλετε μαζί με τον εκπαιδευτή για να λύσει τις απορίες σας, να σας δώσει συμβουλές για δύσκολες περιπτώσεις και να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε τις γνώσεις σας με τον καλύτερο τρόπο.
 • Δικαίωμα συμμετοχής σε ιδιωτική ομάδα του Facebook για ενημέρωση σχετικά με το EFT, τις εξελίξεις σε αυτό, τη χρήση του, ανταλλαγή εμπειριών και προτάσεων εφαρμογής κ.ο.κ.

Λεπτομέρειες διεξαγωγής και κόστος

Το εργαστήρι διαρκεί τέσσερις (4) ώρες (συμπεριλαμβάνονται διαλείμματα). Διεξάγεται δια ζώσης αλλά και διαδικτυακά (π.χ. με Zoom).

Το κόστος συμμετοχής είναι 100 ευρώ (δεν περιλαμβάνει τυχόν ΦΠΑ) και προκαταβάλλεται. Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής έως και 3 ημέρες πριν, επιστρέφεται στο ακέραιο, διαφορετικά επιστρέφεται το 50% ή κρατείται για συμμετοχή σε επόμενη φορά που θα γίνει στο μέλλον (κατ’ επιλογή του συμμετέχοντος).

Υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησης της συμμετοχής από τον λογαριασμό ΟΑΕΔ/ΛΑΕΚ, αλλά η διαχείριση της διαδικασίας και των εγγράφων γίνεται από τον συμμετέχοντα ή το νομικό πρόσωπο που τιμολογείται.

Το εργαστήρι μπορεί να διεξαχθεί και σε κλειστές ομάδες, διαδικτυακά ή και σε συγκεκριμένο χώρο επιλογής σας, κατόπιν ειδικής συμφωνίας.


Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις

Είναι ομαδικό το εργαστήρι; Πόσοι συμμετέχουν;

Ναι, είναι ομαδικό, μέχρι 15 άτομα.

Μπορώ να επαναλάβω το εργαστήρι αν χρειαστεί στο μέλλον;

Φυσικά, και μάλιστα με μειωμένο κόστος συμμετοχής. Αν και πιθανότατα δεν θα χρειαστεί, εκτός αν αφήσεις τη διαδικασία στην άκρη μετά το εργαστήρι για κάποιον λόγο και στο μέλλον θελήσεις να την ξαναρχίσεις.

Τι είδους υποστήριξη θα έχω μετά το εργαστήρι;

Θα έχεις βοήθεια όποτε χρειαστείς:

 • Επικοινωνώντας με τον εκπαιδευτή π.χ. αν κάπου δυσκολευτείς ή παρουσιαστεί κάποια ιδιαιτερότητα. Μπορεί να σου δώσει κάποια απάντηση ή συμβουλή που θα σε βοηθήσει.
 • Ζητώντας κάποια ατομική συνεδρία, αν προκύψει κάποιο θέμα που δεν μπορείς να διαχειριστείς μόνος/μόνη σου και σε επηρεάζει σημαντικά στην εργασία.

Πώς θα ζητήσω περισσότερες πληροφορίες ή θα εγγραφώ;

Τηλεφώνησε στο 211 8000 233 (Αθήνα) ή, εναλλακτικά, στείλε την αίτησή σου ηλεκτρονικά κάνοντας κλικ εδώ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πριν την εγγραφή διαβάστε τους γενικούς όρους συμμετοχής.


Σημείωση: To EFT έχει επιδείξει κατά περίπτωση εκπληκτικά αποτελέσματα, ωστόσο δεν υπάρχει καμία εγγύηση ή υπόσχεση ότι θα έχει θετικό αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση εφαρμογής ή/και για όλους όσους το εφαρμόζουν. Επίσης, έχετε υπόψη ότι η χρήση του μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να προκαλέσει ήπια σωματικα συμπτώματα (τα οποία συνήθως παρέρχονται), απρόσμενη εκδήλωση συναισθηματικών εντάσεων πιθανώς αρκετά ενοχλητικών,  αλλαγές στην ικανότητα ανάκλησης συγκεκριμένων αναμνήσεων, στην αντίληψη γεγονότων και καταστάσεων ή ακόμα και στη συμπεριφορά του ατόμου. Οι διοργανωτές και υπεύθυνοι του προγράμματος δεν φέρουν ευθύνη για το πώς ο κάθε εκπαιδευόμενος θα χρησιμοποιήσει τελικά το EFT και τα αποτελέσματα ή τις παρενέργειες που πιθανώς να έχει.